Tweede Pinksterdag muziek en historiek op Kasteel Tongelaar

donderdag 09 mei 2024 Hans Graat

Maandag 20 mei, tweede Pinksterdag, nemen onze gidsen Rob Lobel en Maarten van de Hoogen je mee in de geschiedenis van Kasteel Tongelaar tijdens een speciale Pinksterwandeling.

Ruim 1200 jaar historiek is geschreven op de moerassige gronden van dit piepkleine stukje Land van Cuijk. Er zijn verhalen te vertellen over rooftochten van Vikingen, overstromingen, Floris de Vijfde, de Heren van Cuijk, Belgische adel, de familie Wagenberg en nog veel meer.

De Pinksterwandeling staat in het teken van de geschiedenis rondom het kasteel en bijgebouwen zoals het bakhuisje, het botenhuis en boerderij de Benedenhof. Onze gidsen kunnen je alles vertellen over de bijzondere historie van Kasteel Tongelaar. Misschien vertellen ze ook over het spook dat hier nog steeds schijnt te wonen…

Ga je mee?

De wandeling start om 11.00 uur bij de poort van het kasteel en duurt ongeveer 1,5 uur. De route is niet rolstoelvriendelijk. Deelname is gratis, inschrijven noodzakelijk. Er vertrekken 2 wandelingen met elk max. 20 deelnemers. Na de wandeling kun je het informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken in het kasteel en de maquettes bewonderen van de torenburcht zoals die er in het jaar 900 waarschijnlijk heeft uitgezien.

Live muziek

Op het binnenplein hebben we de hele middag live muziek van NiX Moet uit Langenboom! NiX Moet is de band van Toon van Lith, die al jaar en dag vrijwilliger op Tongelaar is voor Brabants Landschap. 

Praktische informatie

De parkeerplaats is aan de Hoogedijk in Mill. Vanaf hier is het ongeveer 8 minuten wandelen naar het kasteel. Trek je laarzen aan, want de wandeling voert over onverharde paden.

Reserveren voor de wandeling

https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/pinksterwandeling-landgoed-tongelaar-2/

Terug naar nieuwsoverzicht