IVN De Maasvallei organiseert twee excursies

vrijdag 13 oktober 2023 Hans Graat

Herfstwandeling in de rijke omgeving van de Sint Anthonisbossen 

Op donderdag 19 oktober organiseert IVN De Maasvallei samen met senioren Overloon een herfstwandeling rond het Peelven van de Staatsbossen.  

De Staat was een ontginningsbos van voornamelijk grove dennen. Langzaam maar zeker is het productiebos omgevormd naar een bos dat tevens natuur- en recreatiewaarde heeft. Je vindt er allerlei loofbomen en naaldbomen, denk aan zwarte den, douglasspar, weymouthden, hemlockspar, lariks en Amerikaanse eik. De route gaat ook een stukje langs het Peelkanaal.   

Zin om mee te wandelen? De route is ongeveer 4 km en gaat voornamelijk over onverharde paden. 

Verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats bij De Pit. Start wandeling om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Peelvenweg (zijstraat aan de Gemertseweg Oploo). Je kunt je aanmelden bij Christien Hendriks, tel. 06-13180710, of Ben Verheijen, tel. 06-11115514.

 

Wandelen en genieten van de paddenstoelen-pracht 

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, schieten ze weer als … uit de grond. Paddenstoelen zijn de opruimers in de natuur. Als ze er niet zouden zijn, dan zou de berg afval niet te overzien zijn. Nederland kent ca. 6000 soorten. Een onmogelijke opgave om ze allemaal te kennen. Dat hoeft ook niet; je kunt er voldoende van genieten als je ze bekijkt op vorm, kleur en vindplaats. Het zijn werkelijk juweeltjes. 

Op zondag 22 oktober kun je met gidsen van IVN De Maasvallei daarover van alles ontdekken bij De Hondsbergen in Overloon/Westerbeek. Start van de circa twee uur durende wandeling om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de motorcrossbaan aan de Oplooseweg 

Geïnteresseerd? Meld je aan bij Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876, of pjhschoenmakers@xs4all.nl. De wandeling is gratis, voor koffie/thee na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Terug naar nieuwsoverzicht