Kunstencentrum Land van Cuijk krijgt naam Louis

vrijdag 26 april 2024 Roger van Bracht

Het nieuwe kunstencentrum voor de gemeente Land van Cuijk krijgt de naam Louis. De naam is gekozen uit meer dan honderd inzendingen die de gemeente heeft ontvangen. Inwoners was gevraagd mee te denken over een naam voor het kunstencentrum dat het aanbod van kunst- en cultuurlessen samenbrengt.

De naam Louis verwijst in eerste instantie naar Louis Jansen, voormalig burgemeester van Cuijk. Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat hij het initiatief nam voor de oprichting van een streekschouwburg, de huidige Schouwburg Cuijk. Nu is er dus opnieuw een cultureel initiatief voor de streek, waarmee zijn inzet voor cultuur in het Land van Cuijk wordt voortgezet.

De naam Louis eert niet alleen de lokale historie van de gemeente op cultureel gebied, maar refereert ook aan de vele kunstenaars en artiesten met deze naam. Zo zijn er trompettist Louis Armstrong, de schrijver Louis Couperus en kleinkunstenaar Louis Davids als inspiratiebron voor iedereen die zelf muziek maakt of bijvoorbeeld in een musical wil spelen.

Meld je aan

De inzender van de winnende naam mag als dank een jaar lang gratis een cursus volgen bij Louis. Momenteel wordt hard gewerkt aan de inrichting van het kunstencentrum, dat na de zomer van start gaat met cursussen op het gebied van onder meer muziek, zang en musical. Doel is zoveel mogelijk kinderen en volwassenen de kans te geven om kunst en cultuur te beoefenen en ervaren.

Louis is nog op zoek naar gediplomeerde kunstvakdocenten en overige aanbieders van kunst- en cultuurcursussen. Heb je interesse om lessen te verzorgen voor het nieuwe kunstencentrum? Stuur dan een e-mail met je cv naar colette@kunstencentrum.nl. Je ontvangt dan zo snel mogelijk meer informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht