Wijkraad Heeswijkse Kampen zoekt hobbykoks voor interculturele proeverij ‘Melting Pot Cuijk’

woensdag 27 maart 2024 Hans Graat

Zondag 2 juni 2024 organiseert wijkraad Heeswijkse Kampen een bruisend evenement voor jong en oud: Melting Pot – een interculturele proeverij voor en door bewoners. Met lekkere hapjes uit alle windstreken en daaromheen allerlei activiteiten met als thema ‘Wereldreis’. Er is nog ruimte voor (wijk)bewoners die het leuk vinden om iets lekkers te maken voor dit evenement en iets van hun cultuur te delen met de bezoekers.

 

Tijdens dit evenement kun je allerlei hapjes proeven uit verschillende culturen. Hapjes die misschien wel herinneringen oproepen aan verre reizen en leuke vakanties, of heimwee naar een land van herkomst. Hapjes die je verrassen of die juist heel vertrouwd smaken. Turkse baklava, Spaanse tapas, Japanse sushi, Hollandse hutspot, Poolse pirogi… het kan allemaal. Diverse Cuijkse organisaties, waaronder de horeca-afdeling van het Merlet College, leveren een bijdrage aan het evenement. Naast de culinaire verrassingen zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten, zoals workshops en live muziek, een springkussen en de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd.

 

Start van een traditie?

“Met dit evenement willen we mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact brengen”, vertelt Selen Bulsink, lid van de wijkraad en bedenker van het evenement. “En daarvoor bestaat geen beter middel dan eten; dat is universeel. We hopen dat dit evenement de start is van een mooie traditie in onze wijk en dat dit een jaarlijks terugkerend festijn wordt.”

 

Meedoen?

De organisatie is nog op zoek naar wijkbewoners die iets lekkers willen bereiden voor de Melting Pot. Interesse? Stuur een mail naar meltingpotcuijk@gmail.com. Ook als je nog vragen hebt, kun je een mailtje sturen.

 

Waar en wanneer

Het evenement is op zondag 2 juni van 12:00 tot 17:00 uur. Locatie: aan de voorzijde van het gebouw Lavendelkade (ter hoogte van wijkaccommodatie De Nielt, Lavendel 250 Cuijk). Bezoekers kopen een stempelkaart (à €7,50) goed voor vier hapjes en een drankje (koffie, thee of fris) naar keuze. Voor de kinderen is een speciale stempelkaart (à €5,00) te koop waarmee ze aan de activiteiten deelnemen. Een volle stempelkaart is goed voor drie consumpties (waaronder een drankje en wat lekkers).

Terug naar nieuwsoverzicht