Oliebollenkraam Grave bakt duizenden oliebollen op oudejaarsdag

Geplaatst op dinsdag 31 december 2024 Peter Linders

Grave – Terwijl de meeste mensen nog sliepen, begon het team van Oliebollenkraam Grave in de nacht van oudjaar aan een immense klus: het bakken van meer dan 2000 oliebollen en appelbeignets. De bakkers Frans en Jamie stonden al om half één 's nachts paraat om de bestellingen tijdig klaar te maken.
 

Bijna 1800 oliebollen voor zonsopgang

Tegen zeven uur 's ochtends hadden de Cuijkse Frans en zijn collega Jamie al 1800 oliebollen geproduceerd.

"We hebben nog de hele dag te gaan om alle spontane afhalers te voorzien", vertelt Frans.

Het duo was ingeschakeld door eigenaren Sander en Inge van de vaste oliebollenkraam op de Lunette, die speciaal voor deze drukke dag een extra kraam hadden opgezet. Deze extra voorziening maakte het mogelijk om de productie en verkoop te scheiden en zo efficiënter te werken.

Het geheime familierecept

Radiomaker Martijn Tap bracht vóór zeven uur een bezoek aan de kraam, nieuwsgierig naar het geheime recept achter de geliefde oliebollen. Maar volgens de bakkers blijft dat een goed bewaard familiegeheim, dat al generaties wordt doorgegeven.

17 uur onafgebroken bakken

Het werk zat er pas op toen de kerkklokken vijf uur sloegen, na een bijna 17 uur durende bakmarathon. Dankzij de inspanningen van het team konden talloze klanten genieten van verse oliebollen en appelbeignets om het jaar feestelijk af te sluiten.

Terug naar nieuwsoverzicht