Medewerkers

Binnen de omroep is een groot aantal medewerkers wekelijks in touw om op vrijwillige basis een zo professioneel mogelijke uitzending te verzorgen. Ben je benieuwd naar een gezicht bij de stem van jouw favoriete radioprogramma of de achtergrond van onze medewerkers die de televisie uitzendingen verzorgen of de internetzaken organiseren?

De omroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers in het team, die willen helpen aan de opbouw van het succes van Omroep Land van Cuijk. We staan open voor radio of televisiemakers, technici en computerexperts. Interesse? Neem contact met ons op via de contactpagina.

Ank Bannink

Ank is een 'manusje' of beter een 'marieke' van alles. Met haar vrolijke noot kan je Ank inzetten als verslaggever, cameravrouw of presentator. Ze is al jaren betrokken bij de producties van 0486tv maar ook actief in diverse live televisieprogramma's van Omroep Land van Cuijk.

Ank Bannink
image
Christan Leenders

Christan is al jaren de vaste columnist bij de Avondclub van Peter & Martijn. Zij zeggen altijd dat Christan de enige is die wel verstand heeft van muziek.

Christan Leenders
image
Christan van Gelder

Programmabegeleider bij het COA. Sinds 2004 partime professioneel bezig met beeld en geluid. Gewerkt voor Omroep Brabant, Omroep Zeeland en bij Eyeworks als Slomoredacteur in de regiewagen bij voetbalwedstrijden van Eredivisie Live. Momenteel maak ik diverse video’s in opdracht voor verschillende opdrachtgevers. Sinds november 2020 als vrijwilliger bij Omroep Land van Cuijk. Samen met Theo Aben verzorg ik de reportages vanuit de voormalige gemeente Sint Anthonis. Theo de interviews, ik de camera en het monteren. Kijk ook maar ff op www.vangeldermedia.nl.

Christan van Gelder
image
Daan Janssens

Toen Daan op 15 jarige leeftijd kennis maakte met RTV Horizon in Heeze, was hij verkocht. Hij maakt er al diverse jaren het sportprogramma. Hij verhuisde in 2015 naar het ‘Land van Cuijk’ en zocht contact met de omroep aldaar. Voor hij deel van uitmaakte van de programmering, mocht hij voor de eerste keer live op locatie voor Daags Na De Tour, een moment om niet snel te vergeten. Daarna kwam er een plek vrij op de vroege zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur en presenteert hij De Weekendwekker, een mix van nieuws, muziek en actualiteit!

Daan Janssens
image
Dave Vloet

Dave is sinds jaar en dag een enthousiast radiomaker bij de omroep. Hij is van alle markten thuis door lekkere klassiekers te draaien,maar ook flink te kunnen bewegen op de ritmische klanken van vandaag. Iedere zaterdag kun je hem beluisteren vanaf 11:00 uur.
in het programma: “The Weekendkick”.

Je kunt Dave ook tegenkomen bij live locatie-uitzendingen, feestjes en evenementen. Hij verzorgt daar de muziek onder zijn pseudoniem “Feest DJ Dave” en weet de sfeer er altijd goed in te brengen.

Dave Vloet
image
Frank Peters

Frank is diegene bij Omroep Land van Cuijk die het record van de 'meeste afgenomen interviews' op zijn naam heeft staan. Hij is medepresentator van Goedemorgen Land van Cuijk dinsdag editie en programmamaker van het politieke radioprogramma 'Regelkevers' op dinsdagavond tussen 18:00 en 19:00 uur.

Frank Peters
image
Hans Graat

Hans is geboren en getogen in Oeffelt. Sinds April 2022 geëmigreerd naar Hongarije, van waaruit hij nu nog parttime werkt. Verder zijn er altijd wel klussen in en rond het huis die gedaan moeten worden, dus vervelen hoeft Hans zich niet. Regelmatig met de Camper op stap samen met zijn gezin is ook iets wat hij graag doet.
Hij is altijd bezig geweest met muziek, ooit was hij was actief als zendamateur in Oeffelt en omstreken.
Hans doet nu samen met Roger van Bracht de redactie. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het bijhouden van de website en de sociale media.
Verder is Hans een sportliefhebber, vooral Formule1 en wielrennen hebben zijn speciale aandacht. Een andere hobby van hem is Lego en dan met name de Lego Technics, de te maken constructies kunnen hem niet ingewikkeld genoeg zijn.
Hans luistert graag naar soul muziek, maar de allerbeste muziek komt wat Hans betreft van de allerbeste popband van de wereld op dit moment, en dat is Coldplay. 
 

Hans Graat
image
Helmuth Nabuurs
Helmuth Nabuurs
image
Henk Centen

Henk is al vanaf zijn prille jeugd een muziekfanaat. Hij luisterde toen naar Radio Veronica en Radio Noordzee en hij wist toen al wat hij wilde: presentator worden van radioprogramma’s.
Hij verzamelde gedurende de jaren die volgde, enorm veel singles en LP’s en draaide zijn verzameling onder andere in discotheken.

Toen hij jaren geleden een Bluesrock festival bezocht ontdekte hij zijn ware muzikale passie. Hij breidde zijn verzameling steeds verder uit, totdat hij door een collega werd uitgenodigd om zijn muziek ten gehore te brengen aan het grote publiek. De puzzel viel in elkaar en sindsdien draait Henk zijn programma bij Omroep Land van Cuijk. Hij brengt naast zijn Blues-, en Rockmuziek ook informatie over bands en festivals. Henk is donderdag vanaf 19:00 tot 21:00 uur te horen op de omroep.

Henk Centen
image
Henk Ermers

Henk is op 3 januari 2012 gestart bij de Lokale Omroep in Mill, en heeft voorheen “voor de boterhammen” gewerkt in de detailhandel.
In zijn jeugdjaren DJ geweest, bij dans- en feestpartijen in café “d’n Hoefslag” in Wilbertoord. En is liefhebber van muziek.
De oud-programma’s bij de Lokale Omroep Mill waar Henk bij betrokken was waren o.a. “De Jukeboxbeheerder”, Info-theek, Top 100, 30 jaar LOM en Alpe D’HuZes en 100 jaar 4Daagse van Nijmegen “Dwars door Mill”,
Henk maakt momenteel bij Omroep Land van Cuijk drie programma’s: “Hollands Glorie”, “Gouwe Ouwe” en “Weekend Vibes”.

Henk Ermers
image
Henk Kollee

Henk Kollee is een radioman in hart en nieren. Met een voorliefde voor de muziek brengt hij iedere maandag ochtend samen met Koen van Velp het programma 'Goedemorgen Land van Cuijk' op de maandag ochtend. Henk is als wielren liefhebbert ook te vinden bij de live uitzending van 'Daags na de Tour Boxmeer', als toeschouwer of verslaggever.

Henk Kollee
image
Herman van Gaal

Herman is in september 1995 begonnen bij de Lokale Omroep Mill met een informatief programma, gevuld met lokaal nieuws, plaatselijke politiek en muziek.

Geboren in 1954 zal het niet vreemd overkomen dat hij is opgegroeid met de popmuziek uit de jaren zestig. Zijn favoriete sixties groepen zijn Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich en ook de Nederpopgroep The Shoes.  Als zijn eerste taak zag hij het introduceren van jaren zestig popmuziek bij Omroep Land van Cuijk, nadat de LOM samen ging met OLvC. Gelukkig met succes.

Ook bij Omroep LvC maakt hij zich hard voor programma’s met Informatie, Cultuur en Educatie, kort gezegd ICE-norm, het fundament van elke lokale omroep in Nederland. Momenteel maakt Herman ook deel uit van de muziekredactie van de omroep, samen met Roger van Bracht, Ruben Jansen, Helmuth Nabuurs  en Peter van den Oever.

Herman van Gaal
image
​Jan van den Broek
​Jan van den Broek
image
Jeu Bussers

Jeu is al vanaf de BLOS periode cameraman in de regio Boxmeer. Vaak samen op pad met Mientje Wever is hij bekend met veel inwoners van Boxmeer.

Jeu Bussers
image
​Jo Naus

Jo Naus zijn eerste aankopen waren 78 toerenplaten en die staan nog altijd in zijn kast. Er zijn ondertussen veel singeltjes, 33 toeren en cd’s bijgekomen in de loop der jaren. Vooral de muziekverzameling uit de jaren 30, 40, 50 en 60 is aanzienlijk en dat is zijn bron voor het programma “Als de jeugd nog in bed ligt” het programma dat Jo maakt bij Omroep Land van Cuijk.
Ook countrymuziek is een groot onderdeel van zijn collectie. Hij woonde in het Zuiden van de VS en daar kwam hij niet alleen in aanraking met countrymuziek, maar ook met dj-werk en radiopresentatie. Na zijn terugkeer in Nederland is hij bij lokale radio begonnen met dit ouderenprogramma dat hij nu reeds vele jaren maakt. Via Omroep Land van Cuijk laat hij anderen graag meegenieten van zijn muziekverzameling.

​Jo Naus
image
Job van Wel

Job is cameraman in het team van 0486tv en als vrijwilliger van Omroep Land van Cuijk ook betrokken bij diverse anderen tv projecten. Ook al is er veel hectiek rondom een live televisie uitzending, Job blijft altijd rustig en geconcentreerd.

Job van Wel
image
Jolanda Linders

Jolanda is een veelzijdige programmamaker. Ze begon haar carrière als reporter bij 0486tv en maakte vervolgens een aantal jaren deel uit van het presentatieteam, samen met haar partner Peter, in de populaire tv-talkshow Linders & Linders. Gedurende de laatste jaren heeft ze in haar eigen tv-programma '0486 Barretje' talloze invloedrijke politici en lokale bewoners uit het Land van Cuijk geïnterviewd. Daarnaast staat Jolanda iedere zondagochtend vroeg op om Nederlandse en Duitse liedjes ten gehore te brengen in haar geliefde radioprogramma 'Typisch Jolanda'. Ze beheerst dus vele verschillende disciplines in de media.

Jolanda Linders
image
Julia van der Venne

Julia zit in het team van 0486tv en is daardoor ook één van de vrijwilligers van Omroep Land van Cuijk. Julia heeft kijk op het maken van een mooi plaatje. Daarom wordt ze ook geregeld ingezet als tv-schakel regisseur. Zo heeft ze al meegewerkt aan verschillende live producties, zoals 'Lintjesregen Land van Cuijk', Daags na de Tour in Boxmeer en 'de nieuwjaarsbijeenkomst van de Gemeente Land van Cuijk'.

Julia van der Venne
image
Koen van Velp

Zou Koen van Velp nou zo’n poëtisch man zijn, of gewoon een man van weinig woorden. Toen we hem vroegen om een leuk stukje aan te leveren voor op de website stuurde hij dit:
Van hoempa tot house, muziek van nu en muziek van toen. Dat draai ik, Koen.

Dat dekt volgens ons de lading, dus Koen: “Prima zo! Niets meer aan doen!”.

Koen van Velp
image
Kris van Riet

Alles met knopjes vond hij vroeger al mooi, kleine Krisje moest al overal op drukken en aan draaien. Ooit thuis nam hij radiofragmenten op met een cassetterecorder en de bandjes mixte hij zelf af en sprak ze zelf in als echte presentator. Op zijn 13e werd hij “echt deejay” bij de Soos in Ploo en een paar jaar later op zijn 16e begon hij bij de omroep. Naast radio-dj is hij ook regelmatig actief als DJ op kermissen, tentfeesten en de verjaardag van je schoonmoeder.

Kris draait elke zaterdagavond met een volle energiebalk. Hij draait zoveel mogelijk bij elkaar geraapte muziekgenres door elkaar. De focus ligt op splinternieuwe muziek maar hij draait ook obscure platen en lekkere classics. Een echte opwarmer voor de zaterdagavond!

Kris van Riet
image
Lowie Althuizen

Lowie is, als oud zendpiraat, een bekende radiofanaat uit de regio. Hij werkte mee in de hoogtijdagen van Peelstar FM en stond in 2015 aan de wieg van de fusie van drie lokale radio omroepen van St. Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Grave. Dit groeide uit tot het huidige Omroep Land van Cuijk, waar hij naar eigen zeggen ‘de mooiste portefeuille’ heeft, namelijk het werken met vrijwilligers. Hij is actief bestuurslid maar de techniek kan hij nog altijd niet helemaal loslaten, al blijft dit de laatste tijd beperkt tot het zenderpark en televisieprogrammering.

Lowie Althuizen
image
Marijn Driessen

De vijftienjarige Marijn Driessen uit Druten gaat per zaterdag 13 januari starten als programmamaker bij de publieke Streekomroep Omroep Land van Cuijk. De magie van de radio heeft Marijn op jonge leeftijd al gevangen. Door zijn visuele handicap is het luisteren naar radio extra gestimuleerd. Onlangs had hij zijn debuut op de landelijke radiozender Radio4All van Giel Beelen, waar Marijn te gast was bij radiomaker Prem. Het programma gaat Café LvC heten en zal tweewekelijks vanaf 13 januari op zaterdag tussen 13:00 en 15:00 uur live vanuit de Studio in Mill worden uitgezonden. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Marijn de sterke voorkeur om ‘Golden Oldies’ te draaien afgewisseld met gesprekjes met luisteraars. 

Marijn Driessen
image
Martijn Tap

Martijn is al jaren de producer van De Avondclub. Zijn contacten met regionale, nationale en internationale artiesten zet hij in om ze te strikken voor interviews in de Avondclub of optreden tijdens de speciale uitzendingen van Omroep Land van Cuijk. Martijn is een echte jaren 90 fan en heeft een groeiende collectie van 'vinyl' platen met artiesten uit die periode.

Martijn Tap
image
Martin Nabuurs

Martin is een 'oude rot' in het vak van radiomaken. tegenwoordig hoor je hem op de zondag ochtend bij Perron 4 als co-host van John van Grinsven.

Martin Nabuurs
image
Mientje Wever

Mientje is misschien wel het bekendste gezicht van de omroep. Ze groeide op in Boxmeer, is naast presentatrice op radio en televisie ook schrijfster en is groot liefhebber van het prachtige Boxmeers dialect. Ze is al sinds 1996 actief betrokken bij de omroep en heeft ook een tijd voor Omroep Brabant gewerkt. Ze maakt op maandag en vrijdagochtend het ochtendprogramma samen met Koen van Velp en Peter van de Oever. Ze maakt samen met Jeu Bussers een
televisieprogramma en presenteert zondagochtend tussen 10:00u en 11:00u een dialectprogramma.

Mientje Wever
image
Mariëlla Heijs

Mariëlla Heijs draagt de omroep een warm hart toe, ook al is ze nog maar kort vrijwilligster.  
Op vrijdag ochtend presenteert ze samen met Mientje Wever “Goede morgen land van Cuijk” . 
Je kunt haar stem herkennen vanuit de BLOS waar ze naast Ramon Hakvoort enkele jaren 1x p mnd. Gastoresentator was om voor het vrijwilligerssteunpunt Boxmeer organisaties te intervieuwen over wat ze te bieden hebben aan vrijwilligers en welke vrijwilligers ze zoeken.  Daarnaast herken je mogelijk haar stem omdat ze voor de SP als voorzitter, raadslid en inval provinciaal statenlid actief is geweest, en diverse keren door Mientje en Ramon geintervieuwd. 
Ze ontdekt het presenteren steeds meer. Maar voor techniek en timing kan ze niet zonder Mientje zegt ze zelf.

Mariëlla Heijs
image
Peter Linders

Peter is al van jongs af aan betrokken bij radio- en televisieproducties. In eerste instantie lokaal in Grave, later via ziekenomroepen en illegale radiostations in Nijmegen en omgeving.

De Avondclub is een radioshow van Peter Linders en zijn sidekick Martijn Tap. Hij draait soul, funk, hits en foute disco. Met o.a. Voute platen en stapnieuws. Hij is live te beluisteren iedere vrijdag en zaterdag tussen 18:00 en 19:00u en op woensdag nonstop met The Love Radio Show tussen 22:00 en 23:00u.  (zie ook: Radioprogrammering)

Peter Linders
image
​Peter van den Heuvel

Mijn naam is Peter, getrouwd en 1 zoon. Mijn uitgegroeide hobby’s zijn: Video en geluid. Ik zorg voor diverse evenementen en verenigingen video, geluid en licht. O.a. pronkzittingen, kloosterfeest, gildeactiviteiten en wat nog meer voorbij komt. Ik neem vaak op met een of meerdere camera’s en lever deze geheel gemonteerd af. Ook zorg ik vaak voor geluidsinstallatie voor verenigingen en vergaderingen.

​Peter van den Heuvel
image
Peter van den Oever

Peter is voornamelijk bezig met diverse technische zaken. Hij is bijzonder handig met computers en met kabeltjes en knopjes en wordt vaak aangemerkt als de ‘Altijd goed gemutste wizzkid van Omroep Land van Cuijk.

Peter van den Oever
image
René Schilder (aka ArCee)

Rene Schilder, aka ArCee, is geboren in het Noord-Hollandse Heerhugowaard, nabij Alkmaar.

Zijn eerste ervaring met muziek was toen hij lid werd van een drumband als drummer, op 8 jarige leeftijd. Op 14 jarige leeftijd begon hij als deejay, in een buurthuis. Daar werd elke vrijdagavond een discoavond gedraaid voor de jeugd van 13 t/m 17 jaar. Dit was in 1978. 

Enige tijd later kwam daar een 2e buurthuis bij, op de zondagmiddag. 

Op zijn 16e stopte ArCee met het draaien in het buurthuis, om zelf in het weekend te kunnen gaan stappen in de diverse discotheken. Na verloop van tijd begon hij het draaien toch wel te missen, en om hier iets mee te doen. Een nieuwe periode brak aan, via het draaien op de radio. Een piratenstation, wat het ook nog een beetje spannend maakte. 

Dit heeft ArCee jaren vol gehouden, en in deze tijd draaide hij veel disco en top 40 muziek. 

Tot 1988.

1988 was een jaar van de omslag toen ArCee in aanraking kwam met HOUSE. Hij werd hier direct door gegrepen. Hij kreeg echter een verbod om het op het piratenstation te draaien. Om deze reden verliet hij het station, en begon hij, samen met wat andere deejays, zijn eigen radiostation. Contact 103Fm. Hier kregen deejays meer vrijheid in draaien wat zij wilde. Zelf begon ArCee met een House radioshow genaamd: BASSLINE op de vrijdagavond. Dit werd zeer goed beluisterd. 

Vanuit het radioprogramma ontstond op enig moment het idee om zelf een house feest te gaan geven in Heerhugowaard. ArCee begon dit samen met wat andere house fanaten te organiseren en in Juni 1990 werd het 1e feest gegeven in theater de Schakel. Het werd een groot succes. Er zou maar 1 feest gegeven worden, maar omdat het feest insloeg als een bom zijn het er uiteindelijk 14 geworden, onder de naam Power Raving.  

Na 14 feesten stopte het, wegens gezondheidsproblemen met een familielid, en ArCee nam even een break van al het muziek gebeuren. Wel bleef hij muziek luisteren en na verloop van vele jaren begon hij warm te lopen voor Trance, dat in opkomst was. Langzamerhand begon hij weer zachtjes aan te mixen met trance. Van het 1 kwam het ander, en hij werd dj op TotaalFM, een online station, zo rond 2007. De eigenaar was al een tijd bezig, maar kon geen dj’s vinden, dus ArCee besloot hem te helpen. Op een tranceforum, waar ArCee aktief was, deed hij een oproep, en langzaam begonnen de eerste deejays binnen te komen. En het werden er steeds meer, waardoor ArCee programmaleider werd. TotaalFm begon naam te maken, en ook bekende trance dj/producers kwam draaien. In 2010 draaie er zo’n 230 deejays, 24/7. In 2012 werd ArCee eigenaar van TotaalFm omdat de eigenaar ging beginnen als ZZPer en geen tijd meer had. In 2014 heeft ArCee het station verkocht aan een nieuwe Franse eigenaar met een eigen IT bedrijf en servers. Helaas overleed deze eigenaar snel na de verkoop, en TotaalFm kwam tot een einde. 

ArCee nam even gas terug van het trance gebeuren. Ook omdat de muziek begon te veranderen op een manier waar ArCee niet warm voorliep. 

Het zal rond 2015 a 2016 geweest zijn dat ArCee een discofeest bezocht, en daar kreeg hij toch wel weer warme gevoelens van. De muziek waar het, voor hem, ooit mee begon. Dus zachtjes aan begon hij weer disco te mixen. Deze keer re-edits. Oude discoplaten, met een nieuwe beat. En via het 1 kwam het ander. Hij rolde langzaam in verschillende muziekstromingen, allemaal met een heel duidelijk disco gevoel erin.  Nu-disco, remixes, funky house, disco house etc. Dit is wat hij op dit moment, wekelijks in elkaar mixt in zijn radio show “Disco Today”. Disco van toen, met een dikke knipoog naar vandaag. 

Best: Rene “ArCee” Schilder. 

René Schilder (aka ArCee)
image
Rob van Soest

Rob van Soest is een zogehete radiodinosaurus. Niet omdat hij in 1965 geboren is, maar omdat hij alweer meedraait sinds 1995! Hij weet het nog goed, het was 5 augustus 1995, kwart over 3 toen hij besloot om te starten met zijn programma “Relaxen met van Soest op de bank”. Hij draait bij Omroep Land van Cuijk zijn programma iedere zondagavond tussen 19:00 en 21:00u. Dan nodigt hij je uit om lekker om de bank te hangen en verwent hij de oren van zijn luisteraars met een selectie van de beste muziek, waarbij muziek uit de jaren tachtig de boventoon voert!

Rob van Soest
image
Rod Atoon

Rod Atoon heeft tijdelijk bij Omroep BLOS, meegewerkt aan videoreportages en het programma “Uit in de regio. Daarna is hij overgestapt naar Peelstar FM, gehuisvest in St.Anthonis, waar hij zijn latin programma presenteerde. Na de samenvoeging van de BLOS en Peelstar FM tot Omroep Land van Cuijk levert hij nog regelmatig zelfgemaakte items aan voor de televisie-uitzendingen. Ondanks dat hij geen vast omlijnd programma heeft, levert hij regelmatig items aan voor de televisieuitzendingen van Omroep Land van Cuijk. Zo heeft hij samen met Theo Hoekstra in 2019 een 4-delige serie , genaamd “Nederlanders in Frankrijk” , aangeleverd enin 2020 het item “Van Klooster tot Appartementencomplex” , dat de verbouwing van een voormalig klooster in St.Anthonis weergeeft. Rod volgt de ontwikkelingen van de omroep en hoopt nog lang een positieve bijdrage aan de omroep te leveren.

Rod Atoon
image
Roger van Bracht

Roger van Bracht, bouwjaar 1965, woonachtig in Vianen. Hij is al van jongs af aan gefascineerd door het fenomeen radio. Zo begon Roger met radio maken in de jaren tachtig en doorkruiste het land bij diverse radiozenders waaronder Radio Exclusief (Nijmegen), Radio Contact (Nijmegen), en later L-FM (Landerd) en Rivierstad FM (Cuijk). Daarnaast was hij op de achtergrond geruime tijd betrokken bij het internet house station AMW =  Amsterdams Most Wanted, en mixte daar op vrijdagavond Nu-Disco en soulful house aan elkaar.
Roger was groot liefhebber en vaste luisteraar van de Soul Show van Ferry Maat en dat hoor je op Omroep Land van Cuijk terug in zijn radioprogramma V.I.P. Danceclassics, elke vrijdagavond om 19:00 uur, waarbij VIP staat voor ‘Verrekt Interessante Platen’. Op woensdagavond om 18:00 uur presenteert Roger Verrekt Interessante Platen. 

Verder is Roger is een sportliefhebber (vooral Formule 1), reisliefhebber, drinkt graag een goed glas wijn of een lekker ‘kouw pilske’ en is een first-class levensgenieter!

Roger van Bracht
image
Ruben Jansen

Radio-dj, vormgever, cameraman, editor... Vele interesses wekken hem en hij is zowel actief bij radio als televisie. Daarnaast draagt Ruben ook een steentje bij bij de technische dienst, en hoor je hem sinds kort wat minder op de radio. Het radioprogramma Jansen in de Middag is even verleden tijd. Wie weet komt die radio-gek weer bij hem een keer naar boven! Tijdens evenementen of op locatie zul je 'm vast nog wel horen. Je bent nog niet van hem af! Sinds 2013 is hij al actief, en begon hij bij Peelstar FM en werd ingewerkt door John Robins. Dat was toch iemand waar hij veel van had geleerd (en dat was ook nodig). Maar nu bij Omroep Land van Cuijk is hij nog steeds zo gewoon gebleven!

Ruben Jansen
image
Sandra Nieuwenhuijsen

Eind 2019 was Sandra op zoek naar vrijwilligerswerk. Via het vrijwilligerssteunpunt Mill werd haar de omroep aangeraden. In eerste instantie was dit echt een no-go voor haar maar t bleef door haar hoofd spoken. Toch contact gehad met de toenmalige voorzitter Mayke Selten van toen nog Lokale Omroep Mill. Na dit gesprek begonnen met een kijkje bij de diverse afdelingen. Techniek van een radioprogramma leeek haar wel wat. In juni 2020 is zij begonnen maar haar eigen programma Late Night Music, eerst op de zondagavond en na de fusie met Omroep Land van Cuijk op de donderdagavond. Inmiddels presenteert zij dit helemaal zelf en heeft ze, samen met Henk Ermers, een programma Terug in de Tijd eveneens op de donderdagavond.

Sandra Nieuwenhuijsen
image
Stan Klerks

Stan is al vroeg begonnen met radiomaken. Vanaf zijn 13e maakt hij al radioprogramma’s. Hij kwam terecht bij een online radiostation waar hij al snel een programma kreeg welke hij met veel passie maakte.

Maar: na een tijdje internet radio komt hij via via bij OKÉ FM (voormalige lokale omroep Bommelerwaard en Altena), om later weer terug te gaan naar een internet radiostation.
Nu is Stan weer terug op de radio een streekomroep. En welke... dat mag jij raden: Omroep Land van Cuijk!

Stan presenteert hier nu vanaf 3 november 2023 iedere vrijdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur zijn programma "Stan's choice".

Stan Klerks
image
Theo Aben

Woont in Sint Tunnis (geboren Wanroij). Na afsluiting onderwijsperiode met interviews begonnen bij Kabelkrant Mill. In 2014 gestart bij TV Land van Cuijk vanuit “De Weijer” in Boxmeer. Nu samen met Christan verantwoordelijk voor reportages vanuit de voormalige gemeente Sint Anthonis.

Theo Aben
image
Ton van Katwijk
Ton van Katwijk
image
Thijs van Kemenade

Thijs maakt radio voor senioren op de dinsdag avond. Met veel Duiste Schlagers en oude Hollandse hits zingt hij graag mee met de muziek die hij ten hore brengt.

Thijs van Kemenade
image
WijkTV de Valuwe

WijkTV de Valuwe is een filmploeg die ontstaan is in de wijk de Valuwe in Cuijk in 2009
Bij de naam ontstaat soms wel enige verwarring. Tot een paar jaar geleden waren zij namelijk helemaal niet op TV te zien.
De reportages waren alleen te zien via de Facebookpagina en het YouTube kanaal.
Sinds enkele jaren zendt ook Omroep Land van Cuijk de reportages uit, en dat geeft wel meer bekendheid voor WijkTV de Valuwe.

De ploeg bestaat uit een vaste kern van 3 mensen: Piet Vermeulen, Ellie Strik, Harry Strik
Ellie is de interviewster. Zij probeert de mensen “aan de praat” te krijgen. Vaak wordt er eerst een voorgesprek gehouden om de mensen een beetje los te krijgen. Niet iedereen is het tenslotte gewent om een microfoon onder de neus te krijgen.
Harry is cameraman. Hij is goed in, zoals wij dat noemen, de lange projecten. Is er in de buurt een sloop of opbouw van iets? Dan is Harry vaak ter plaatse om dit, in al zijn fases, vast te leggen. Natuurlijk is hij ook aanwezig bij grotere evenementen.
De spil van het gezelschap is Piet. Piet doet al het voorkomende camerawerk. Maar daarnaast is hij diegene die voor de editing zorgt. En dat ” knippen en plakken” is nog een hele klus. Er moet eerst immers gekeken worden naar al de opnames die gemaakt zijn, vaak van meerder camera’s. Daarna kijken wat er geschikt is. Dan alles netjes, in korte stukjes aan elkaar plakken, zorgen dat beeld en geluid synchroon loopt én dat het stuk niet te lang is. Daar gaan heel wat uurtjes in zitten.
Daarnaast zijn er soms ook gast interviewers en/of gast cameramensen.

WijkTV de Valuwe
image
Wilma Cornelissen

Wilma Cornelissen, woonachtig in Wilbertoord, is vanaf 2014 actief betrokken bij de tv-krant van (voorheen) de Lokale Omroep Mill. Toen de berichten nog hoofdzakelijk vanuit de gemeente Mill en Sint Hubert werden aangeleverd verwerkte Wilma deze alleen. Echter vanaf 1 januari 2022, toen de Lokale Omroep Mill samengevoegd werd met Omroep Land van Cuijk tot de nieuwe streekomroep Land van Cuijk, was deze klus niet meer alleen te klaren. Op dit moment wordt Wilma geassisteerd door Wim Verbruggen uit Sint Hubert. Het duo verwerkt de aangeleverde berichten op toerbeurt op de tv-krant van Omroep Land van Cuijk.

Wilma Cornelissen
image