Geen Michelinster voor Cuijks restaurant Spoon

Geplaatst op maandag 6 oktober 2025 David van Haren

MAASTRICHT – Het Cuijkse restaurant Spoon grijpt naast een eerste Michelinster. Dat bleek maandagochtend op de horecavakbeurs BBB in Maastricht. Het restaurant van chef-kok Sebastiaan Follong kreeg eerder dit jaar wel een Bib Gourmand en een vermelding in de gastronomische gids Gault&Millau. 

In restaurant Spoon draait alles om gerechten die met een lepel gegeten kunnen worden. Bij het dessert mogen gasten kiezen uit diverse lepels, waaronder een Hello Kitty-lepel. Ook serveert Follong amuses geïnspireerd op ingrediënten uit de oorlogstijd, zoals tulpenknollen. Een ander bijzonder element is het servies dat gebruikt wordt: namelijk het servies van zijn overgrootouders, zo’n 130 jaar oud.

Seizoensgebonden

Spoon werkt veel met Nederlandse producten en seizoensgebonden ingrediënten. De likeuren komen van een producent in Sint Anthonis, en groenten, kruiden en bloemen komen uit een eigen tuin in Wijchen, beheerd door een zorgboerderij.

Terug naar nieuwsoverzicht