Bevrijdingsconcert met de Thompson Bridge Band op de Markt Grave

woensdag 01 mei 2024 Peter Linders

Aanstaande zondag, 5 mei, zullen de horecaondernemers van de Markt in Grave een speciaal Bevrijdingsconcert organiseren met de Thompson Bridge Band. Deze unieke bigband ontleent haar naam aan de historische brug over de Maas bij Grave, die een belangrijke rol speelde tijdens Operatie Market Garden.

De Thompson Bridge Band, vernoemd naar luitenant John S. Thompson die tijdens de operatie een cruciale rol speelde in de verovering van de brug, zal het publiek trakteren op een muzikaal eerbetoon aan de vrijheid. Luitenant Thompson, pelotonscommandant in de 82e Amerikaanse Airborne Divisie, landde met 16 mannen op 17 september 1944 in de Mars en Wythpolder, slechts 700 meter verwijderd van de brug. Na enige schermutselingen slaagde hij erin om de brug te veroveren, wat een belangrijke mijlpaal was in de operatie.

De Thompson Bridge Band voelt een sterke band met Grave en kijkt ernaar uit om op Bevrijdingsdag op te treden op de historische Graafse Markt. Woordvoerder Wil van Raaij benadrukt het enthousiasme van de band om van 14.00 tot 16.30 uur een mooi optreden neer te zetten voor alle aanwezigen

Terug naar nieuwsoverzicht