DorpsFestival Overloon: Een Dag vol Vermaak en activiteiten ten behoeve van de Alpe d'HuZes

dinsdag 02 april 2024 Roger van Bracht

Op tweede paasdag, maandag 1 april, was Overloon het toneel van een bruisend dorpsfestival, georganiseerd door het Team BIG Challenge 11 BUITENGEWOON Overloon. Het festival bood een divers programma met een  viering, een vlooienmarkt, een open bedrijven route, een loterij en de verkoop van diverse producten.

De dag begon om 10.00 uur met een viering bij 't Helder in Overloon, waarbij werd stilgestaan bij mensen die zijn overleden aan kanker en voor alle toekomstige kankerpatiënten waarvoor geld werd ingezameld voor verder onderzoek naar kanker. Vervolgens vond van 11.00 tot 15.00 uur een vlooienmarkt doorlopende kinderactiviteiten bij ’t Helder met Horecaplein .gevolgd door live muziek vanaf 15.00 uur.

Open dag bedrijven
Van 11 tot 17 uur houden 10 bedrijven een open dag. ‘BIG Challenge, farmers against cancer, is een initiatief vanuit de agri & foodsector, de voedselmakers van deze wereld. Leuk om op de open bedrijvendag boerenbedrijven te kunnen bekijken en zelf te beleven hoe het dagelijks voedsel gemaakt wordt’,Het was een unieke gelegenheid voor bezoekers om bedrijven van dichtbij te bekijken

Bij de open bedrijven route waren de volgende bedrijven betrokken:

Rundveebedrijf Alders VOF. De Klef zuivel Overloon .Dennis Gruijters Tuinprojecten. Helder zwembaden B.V. Van Ansem – Derks Fourage en Pet Products V.O.F. Loonbedrijf Hubers. Kuenen Loonbedrijf & Grondverzet. B.V. Loon en Spuitbedrijf Kuenen. Oorlogsmuseum Overloon (fietsen over fietsbrug). en Ontmoetingspunt ’t Helder.

Het festival werd afgesloten met een afsluitende bijeenkomst op Ontmoetingspunt ’t Helder, met live muziek, de uitslag van een kinderpuzzel, en de trekking van een  loterij met een goed gevulde prijzenpot, geschonken door Overloonse ondernemers.

Kortom, het dorpsfestival in Overloon bood een gevarieerd programma voor alle bezoekers, met diverse activiteiten en mogelijkheden om een goed doel te steunen.

Team BIG Challenge 11 BUITENGEWOON Overloon.
Deelnemers: Jos Franken, Conny Kuenen, Eric Verbruggen, Caroline van Lankveld,
Doret Derks, Willy Verberk, Jeannette Cremers en Carlijn Straver.

Voor meer persoonlijke info van onze deelnemers kijk op de websites www.opgevenisgeenoptie.nl, en zoek uw deelnemer. Of www.bigchallenge.eu.

Foto's: Albert Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht