Cuijkenaar Van Tetering eerste leider FunKlassement

woensdag 03 april 2024 Roger van Bracht

Daniël van Tetering is de eerste koploper in het Cycling Land van Cuijk FunKlassement. De Cuijkse wielrenner won op Eerste Paasdag de Grote Prijs EJ BioEnergy in Oploo en kreeg daar ook de eerste leiderstrui om de schouders gehangen. Van Tetering klopte na dertig kilometer koers Ian Oukes (Zaltbommel) en Jarno Derks (Altforst) in de eindsprint. 

Het Cycling Land van Cuijk FunKlassement is een nieuw initiatief van alle regionale wielerrondes, en heeft als doel zoveel mogelijk wielrenners enthousiast te maken voor de wedstrijdsport. Over vier races in de gemeente wordt een ranglijst opgemaakt van de funklasse-categorie, voor fanatieke renners zonder licentie maar vooral ook voor fietsers (man en vrouw) die willen kennismaken met koersen. In Oploo stonden meer dan dertig coureurs aan de start, van wie meer dan de helft uit de gemeente Land van Cuijk (alleen zij worden opgenomen in het klassement). 

De volgende wedstrijd in het FunKlassement is de Ronde van St. Tunnis op 13 juli. Daarna volgen nog de Ronde van Sambeek (25 augustus) en de Vestingronde van Grave (1 september). Meer informatie: www.cyclinglandvancuijk.nl

Foto: Jacques Hendrix/SWO

Terug naar nieuwsoverzicht