Stichting Vestingstad Grave organiseert Dodenherdenking 2024

vrijdag 03 mei 2024 Hans Graat

De verwachtingen zijn dat deze plechtige herdenking meer mensen gaat trekken als andere jaren

Op zaterdag 4 mei herdenken we de slachtoffers van de verschillende oorlogen waarbij het Koninkrijk der Nederlanden bij betrokken is geweest. Dit jaar maakt het een bijzondere herdenking omdat het tevens de start is van de 80 jarige herdenkingen van de tweede wereldoorlog.

Stichting Vestingstad Grave vind het belangrijk dat tradities zoals we die kennen uit het verleden met 4 en 5 mei en onlangs met Koningsdag in stand blijven. Vandaar dat de bestuursleden en vrijwilligers de organisatie van de herdenking op 4 mei weer opgepakt heeft, aldus secretaris Peter Linders.

De herdenking vindt plaats op het Torenplein in het centrum van Grave en bij het Historisch Stadhuis aan de Hoofdwagt. Om 19.30 uur lopen de genodigden en andere belangstellenden naar het monument op het Torenplein. Na de kransenlegging en het voordragen van een gedicht door leerlingen van het Merlet College gaat er een stille tocht door de binnenstad naar de voormalige synagoge in de Oliestraat, waarna de stoet doorloopt naar het Historisch Stadhuis en krans legt bij het monument van burgemeester Ficq. Wethouder Hendriks van de gemeente Land van Cuijk houdt een toespraak.

De plechtigheid omvat ook een indrukwekkende ceremonie, waarbij Harry Reffeltrath van de Harmonie Stad Grave het Signaal Taptoe speelt, gevolgd door twee minuten stilte en het Wilhelmus door Stadskoor Grave.

  • Foto’s bron Leonie Peeters

Voor meer informatie:

Stichting Vestingstad Grave

Contactpersoon: Peter Linders

Telefoon: [06-53406221]

E-mail: [bestuur@vestingstadgrave.nl ]

Terug naar nieuwsoverzicht