Nijmeegse 4Daagse trekt weer door Grave met feestelijke activiteiten

woensdag 10 juli 2024 Peter Linders

Grave, 10 juli 2024 – Ook dit jaar wachten de deelnemers van de Nijmeegse 4Daagse op vrijdag 19 juli tijdens de laatste dag weer warm ontvangst in Grave. De route voert opnieuw via de John S. Thompsonbrug langs de dijk, dwars door het historisch stadje Grave heen, om verder richting Cuijk te trekken.

Welkom in Grave: Muziek en feestelijkheden

Bij de binnenkomst door Grave worden de wandelaars op de Koninginnedijk hartelijk verwelkomd door het Borås Home Guard Band uit Zweden. De feestelijke doorkomst vervolgt via de prachtig versierde Bagijnestraat naar het bruisende centrum van de vestingstad. Bij de Hoofdwagt is een speciaal defilé ingericht met optredens van het Zwitsers Muziekkorps en een DJ op de Markt. Aan het einde van de Rogstraat wacht de wandelaars nog muziek van de Mertbloazers.

De Via Graviola: een primeur

Dit jaar wordt de Rogstraat, bekend als de gezelligste straat van Grave, voor de eerste keer omgetoverd tot de kleurrijke Via Graviola. De straat zal stralen in de Graafse kleuren met spandoeken, slingers en ballonnen. Geïnspireerd door het Historisch Spektakel zullen enkele bewoners ter hoogte van Rogstraat 15 een humoristische act opvoeren onder de naam GVV, oftewel Graafsche Voet Verzorging. Doctor Dreamy, Doctor Zhivago en drie charmante verpleegsters, waaronder een professionele voetverzorgster, zullen de wandelaars aanmoedigen, oppeppen en een onvergetelijke herinnering meegeven.

Uitnodiging aan alle toeschouwers

Het 4Daagse Comité Grave nodigt iedereen uit om vanaf half zeven 's ochtends de wandelaars te komen aanmoedigen in het sfeervolle vestingstadje Grave. Langs de route, op een van de gezellige terrassen of in de cafeetjes, kan men onder het genot van een kop koffie en wat lekkers genieten van de feestelijke sfeer en de prestaties van de wandelaars bewonderen.

Terug naar nieuwsoverzicht