Vroege Vogels radioverslaggever Henny Radstaak op bezoek bij Jeugd IVN Grave

dinsdag 11 juni 2024 Roger van Bracht

Het Jeugd IVN Grave heeft afgelopen jaar samengewerkt met Waterschap Aa en Maas om bij Gemaal van Sasse een schapenweide om te vormen tot een ecologische verbindingszone. Kinderen tussen 8 en 15 jaar dachten na over de inrichting, zodat planten en dieren zich thuis zouden voelen en kinderen spelenderwijs de natuur zouden kunnen ontdekken. Het terrein kreeg de toepasselijke naam “SpeelRaam”.  Het project is door het waterschap samen met de kinderen uitgevoerd en in april geopend.

Het natuurprogramma Vroege Vogels besteedt op de radio steeds vaker aandacht aan natuuractiviteiten met kinderen. Daarom bracht IVN Grave dit project onder de aandacht bij Vroege Vogels. Ook hun redactie vond dit project erg bijzonder. Op zaterdagochtend 8 juni bracht verslaggever Henny Radstaak een bezoek aan de jeugdochtend bij de SpeelRaam.

Henny maakte geluidsopnamen en foto’s van onze jeugdochtend, bekeek de SpeelRaam, de bijdragen van de kinderen en zag hoe diertjes in en om de amfibiepoel door de kinderen werden onderzocht. Leiding en kinderen werden ondervraagd over het project en de activiteiten.

Vanuit het Waterschap was Ernest de Groot aanwezig voor toelichting over het project. Henny maakte maar liefst 1,5 uur opnamen. Hieruit stelt hij een radioreportage samen voor de uitzending van Vroege Vogels op zondagochtend 16 of 23 juni op NPO radio1. Als de precieze datum en tijd bekend zijn, wordt dit gedeeld  op de Facebook- en Instagram pagina van Natuurvereniging IVN Grave. Wij gaan natuurlijk allemaal luisteren. Later terugluisteren is ook altijd mogelijk. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht