Zomercarnaval 'Los op de Loswal' Afgelast vanwege Dreigende Overstroming

dinsdag 11 juni 2024 Peter Linders

Het zomercarnaval 'Los op de Loswal' in Grave gaat dit jaar niet door. Op advies van Rijkswaterstaat heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren vanwege het verwachte stijgende waterpeil van de Maas. Dit nieuws komt als een teleurstelling voor de vele bezoekers die zich verheugden op drie dagen feest aan de Loswal.

Sinds 1 januari is de nieuwe Omgevingswet van kracht, waardoor organisatoren van buitendijkse evenementen een vergunning moeten aanvragen bij Rijkswaterstaat. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid te waarborgen, zeker in situaties waarin overstromingen dreigen. De Loswal, een populaire evenementenlocatie aan de Maas, wordt dit weekend echter geconfronteerd met een aanzienlijke stijging van het waterpeil.Organisator Tim van Kuppeveld van eetcafé Maaspoort uit zijn teleurstelling: "Ik vind het heel pijnlijk om nu deze beslissing te nemen, maar ik probeer de schade te beperken, wat niet mee zal vallen," vertelde hij aan 0486tv. De verwachte overstroming vormt een te groot risico voor zowel de apparatuur als de bezoekers.

Het afzeggen van het festival heeft ook financiële gevolgen. Tientallen artiesten waren geboekt en bijna alle tickets waren verkocht. De organisatie zal de gekochte tickets terugbetalen, maar dit betekent een aanzienlijk verlies voor het evenement.Ondanks deze tegenslag kijkt Van Kuppeveld hoopvol uit naar het Foodtruckfestival, dat gepland staat voor het weekend van 26, 27 en 28 juli. Hij hoopt dan op gunstige weersomstandigheden en laag water, zodat dit evenement wel door kan gaan.

De bezoekers en de organisatie hopen op betere omstandigheden en kijken uit naar een succesvolle editie van het Foodtruckfestival later deze zomer.

Terug naar nieuwsoverzicht