Kleurrijke Carnavalsoptocht in Overloon

maandag 12 februari 2024 Roger van Bracht

Overloon Op  zondagmiddag op 11 februari 2024 bracht de vrolijke carnavalsoptocht een golf van kleur en vreugde door de straten van Overloon. De levendige optocht was een ware traktatie voor zowel jong als oud, en trok een menigte aan naar de straten. De sfeer in het bruisende centrum van Overloon, waar de Venraijseweg, Vierlingsbeekseweg, Stevensbeekseweg en Irenestraat prachtig waren gevuld met enthousiaste toeschouwers. Langs de rest van de route genoten mensen ook van de carnavalsoptocht
Onder leiding van carnavalsvereniging De Huibuuke, met Prins Rick I, Prinses Karlijn, Jeugdprins Dirk en Prinses Liese aan het roer, werd een buitengewoon kleurrijke optocht opgezet. De deelnemers toonden hun creatieve uitingen in diverse wagens, loopgroepen, duo's en individuele deelnemers, allemaal in het thema 'De hort òp', wat zoveel betekent als 'eropuit gaan' of simpelweg 'iets leuks gaan doen'.

De feeststemming werd versterkt door vrolijke carnavalsmuziek die door de straten weerklonk, en de parade bracht vele mensen samen. Het was een eerbetoon aan iedereen die heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze prachtige, levendige en feestelijke optocht! Een compliment voor allen die deze bijzonder mooie en vrolijke optocht mogelijk hebben gemaakt! Carneval vierde same ien Loën, want wá motte thuus doên’!

Foto's: Albert Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht