Sem Willems en Stijn Gerrits verrassende winnaars 39e Knakworstrennen!

maandag 12 februari 2024 Roger van Bracht

BEUGEN - Op zondag 11 februari 2024 stond alweer de 39e editie van de Beugense Knakworstrennen op het programma. Dat de ‘paarden’ en hun ruiters stonden te trappelen bleek wel uit het feit dat het deelnemersveld al drie weken voor aanvang tot de laatste plek gevuld was. Zevenentwintig koppels zouden gaan strijden om het koningschap en de bijbehorende zeven ellen knakworst. De loting, die op zaterdag live te volgen was via de verschillende sociale media, had er voor gezorgd dat de eerste rit van de Knakworstrennen 2024 een groots spektakel beloofde te worden. Het publiek had zich om 10.31 uur dan ook massaal verzameld nabij het “Bugges veld” om te genieten van een alcoholisch versnapering en de heerlijke deuntjes van de joekskapellen De Joekels, De Bellebloazers en Ut Word Wa, maar bovenal om antwoord te krijgen op de vraag: Wie kroont zich tot Knakworstkoning of Knakworstkoningin 2024?

In de bewuste, spectaculaire eerste rit waren de regerend Knakworstkoning Quinten Swaan en zijn paard Camiel Smits gekoppeld aan topfavorieten Remy van den Heuvel en Stan Groothusen en de outsiders Sem Willems en Stijn Gerrits. Nadat Swaan in een razendsnelle rit verrassend onttroond werd door Willems leek de weg naar de finale voor laatstgenoemde open te liggen. In een deelnemersveld dat bol stond van de debutanten, wisten in de overige ritten Tim Cordeweners met Sjors Janssen en Vince de Haas met Bjorn Visscher een plaats voor de finale te bemachtigen. 

Terwijl de finalisten zich klaarmaakten om te strijden voor de eeuwige roem, openden de starthekken zich voor de Knollenrit. Hierin lieten de jeugdige Beugenaren zien dat er enkele potentiële Knakworstwinnaars schuil gaan in de huidige jeugdraad. Veerle Punt en Zoë Philipse mogen zich de winnaars noemen van de Knollenrit van 2024. 

De paardenkoppen werden vervolgens nog eenmaal opgezet voor een bloedstollende finale. Onder toeziend oog van burgemeester Moorman ontspon zich een spannende strijd waarin de drie koppels elkaar in de eerste twintig meter geen duimbreed toegaven. In het tweede deel wist Sem Willems zijn paard Stijn Gerrits nog eenmaal aan te sporen tot een flinke versnelling. Door een ferme duw in de rug leek een jongensdroom uit een te spatten, maar al vallend wisten de jonge Beugenaren net de eindstreep te bereiken. Hierdoor gaat Sem Willems met zijn koningspaard Stijn Gerrits de geschiedenisboeken in als Knakworstkoning van 2024.

 

Terug naar nieuwsoverzicht