Bridge2Bridge run zondag 15 september 2024

donderdag 13 juni 2024 Roger van Bracht

De Bridge2Bridge run is een HALVE MARATHON en loopt grotendeels langs de beide oevers van de Maas. De ene oever in de gemeente Heumen (provincie Gelderland) en de andere oever in de gemeente Land van Cuijk (provincie Noord-Brabant). 

De beide bruggen binnen de gemeente Heumen over de Maas en het Maas-Waalkanaal waren in 1940-1944 van groot militair belang. De brug is ook een mooie metafoor voor verbinding. De verbinding van beide genoemde gemeenten, provincies, maar ook de organisaties die zich voor deze halve marathon in gaan zetten.

Deze halve marathon maakt deel uit van het herdenkingsprogramma ’80 jaar vrijheid’, waarin wordt teruggeblikt op militaire operaties van 80 jaar geleden, maar ook op actuele thema’s gerelateerd aan oorlog en vrede.

Het start- en finishpunt is de locatie Dorpshuis Nederasselt. De organisatie is in handen van Stichting Nederasselt Gezond en Raamvallei Duomarathon (Mill/Land van Cuijk), ondersteunt door Erfgoedplatform Gemeente Heumen en Myllesheem Mill.

Voor het volledige programma en aanmelden zie: www.nederasseltgezond.nl en of www.raamvalleiduomarathon.nl ‘Bridge2Bridge run’ waar zich ook de link tot inschrijven bevindt. 

Terug naar nieuwsoverzicht