Chahrazad wint eerste editie Appels & Peren 

donderdag 13 juni 2024 Roger van Bracht

CUIJK - Chahrazad Msellek uit Grave heeft afgelopen zondag de gouden appel gewonnen tijdens de finale van Appels & Peren. De gouden peer voor beeldende kunst ging naar Mara Jacobs uit Vierlingsbeek. Na eerdere voorrondes deden tien finalisten mee aan het open podium in Schouwburg Cuijk.

Appels & Peren is een initiatief van de gezamenlijke podia in de gemeente Land van Cuijk. Doel is onontdekte talenten in de schijnwerpers te zetten, op het gebied van muziek, dans of beeldende kunst. De deelnemers kunnen zo letterlijk ‘zien waar je staat’, het thema van de talentenjacht. De beide winnaars krijgen bovendien professionele coaching om zich verder te kunnen ontwikkelen.

Kippenvel

Chahrazad maakte grote indruk op de jury, die bestond uit Maurice Monet, zanger van Franse vertolkingen van Nederlandse hits, danser en docent Michiel Alsters van Brabant Dance Centre en Frans Funnekotter, de nieuwe directeur van de schouwburg. Met haar vertolking van het nummer ‘Listen’ van Beyoncé, voorafgegaan door een stukje a capella in het Arabisch, zorgde ze voor kippenvel.

De jury was verder lovend over de 18-jarige Omar uit Jemen, die sinds anderhalf jaar in Grave woont en in het Nederlands zong. Ook cabarettrio Barend uit Sint-Anthonis en de band Trio November met de 17-jarige zangeres Neeltje Hoeflaken uit Grave sprongen er volgens de jury uit. Samen met Chahrazad zijn zij uitgenodigd voor een optreden in de schouwburg tijdens Cultuur aan de Maas op 1 september.

Fantaseren en interpreteren

Een aparte jury boog zich over de ingezonden beeldende kunst van vijf verschillende beeldend kunstenaars, onder wie de 18-jarige Mara Jacobs die vertelde haar ‘volle hoofd met chaotische gedachten’ te vertalen op het witte doek. Haar werk uitleggen doet ze liever niet, gaf ze aan, het is aan de kijker om te fantaseren en interpreteren. De jury beloonde haar werk met de gouden peer.

De organisatie blikt terug op een geslaagde eerste editie en hoopt op nog meer deelnemers voor volgend jaar. Met name dansers wordt opgeroepen zich aan te melden, die waren er deze keer nog niet bij. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht