Ontdek het kloosterleven in het Emmausklooster Velp

woensdag 15 mei 2024 Peter Linders

Op 9 juni vindt de 11e editie van de Open Kloosterdag plaats, waarbij zo'n 25 kloosters in Nederland hun deuren openen voor het publiek. Een van de deelnemende kloosters is het Emmausklooster in Velp (Grave). Bezoekers zijn vanaf 13.30 uur welkom om deel te nemen aan een middag vol activiteiten en lezingen.

Tijdens deze middag zijn zowel de kloostertuin als het kloosterwinkeltje toegankelijk voor bezoekers. Er worden rondleidingen door de prachtige kloostertuin gegeven, waarbij tuincoördinator Joos van Gestel de bezoekers meer zal vertellen over de flora en fauna van het terrein. 

Binnen de muren van het klooster kunnen bezoekers verschillende lezingen bijwonen en is er een film te zien over het leven van de kapucijnen in het klooster. Broeder Christophorus Goedereis, delegaat van de kapucijnen in de Lage Landen, zal spreken over het nieuwe begin van de kapucijnse aanwezigheid in het Emmausklooster. Daarnaast wordt de film "Plek waar je jezelf mag zijn" vertoond, waarin drie kapucijnen die in het klooster hebben gewoond centraal staan. Na de vertoning is er een gesprek met broeder Macair Wegman, een van de geïnterviewde broeders in de film.

Beleidsmedewerker Paul Wennekes zal een presentatie geven over de toekomstmogelijkheden van ordes en congregaties, evenals de nieuwe initiatieven van religieuze leefgemeenschappen in Nederland en Vlaanderen. Deze informatieve presentaties worden afgesloten met een rondleiding door de kloostertuin, verzorgd door Joos van Gestel.

Een bijzonder hoogtepunt van de dag is de presentatie van het kapucijnenbier door Bierbrouwerij Wilskracht uit Ravenstein. Bezoekers krijgen de kans om dit unieke bier te proeven tijdens een bierproeverij aan het einde van de middag.

De Open Kloosterdag bij het Emmausklooster belooft een boeiende en leerzame middag te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in het kloosterleven en de rol van de kapucijnen in Nederland. Mis deze kans niet om een kijkje te nemen achter de schermen van dit bijzondere klooster en meer te leren over de rijke historie en de hedendaagse ontwikkelingen.

Meer informatie en aanmelden: https://www.kapucijnen.com/inschrijfformulier/ 

Terug naar nieuwsoverzicht