De brug tussen Grave en Nederasselt gaat drie nachten volledig dicht voor inspectie

woensdag 15 mei 2024 Peter Linders

In een poging om de veiligheid van bruggen in Nederland te waarborgen, zal de brug die Grave en Nederasselt verbindt gedurende drie nachten volledig worden afgesloten voor weggebruikers. De afsluiting zal plaatsvinden op dinsdag 21 mei en de daaropvolgende nachten (22 en 23 mei) vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur in de ochtend. Tijdens deze uren zullen weggebruikers geen gebruik kunnen maken van de brug. Gelukkig blijft de brug overdag wel open voor verkeer.

Deze noodzakelijke afsluiting is het gevolg van een inspectie die wordt uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat. Het doel van deze inspectie is het identificeren van eventuele scheuren in het stalen rijdek van de brug. Om ervoor te zorgen dat de metingen nauwkeurig worden uitgevoerd en accurate resultaten opleveren, is het essentieel dat er gedurende deze nachtelijke uren geen verkeer over de brug rijdt.

Er is echter een uitzondering gemaakt voor hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance. Indien nodig zullen deze diensten toegang hebben tot de brug, zodat zij snel kunnen reageren in geval van noodgevallen.

De tijdelijke afsluiting van de brug tussen Grave en Nederasselt benadrukt het belang van regelmatige inspecties en onderhoudswerkzaamheden aan infrastructuur om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen.

Terug naar nieuwsoverzicht