Cultuurdagen voor brugklassers Elzendaalcollege-Metameer Gennep

vrijdag 15 september 2023 Hans Graat

Doe es duurzaam

De brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer dompelen zich onder in kunst en cultuur. Woensdag 13 september en donderdag 14 september vonden in Gennep de cultuurdagen plaats. De eerstejaars volgden verschillende creatieve workshops verzorgd door professionals uit de cultuursector.

Maartje van Broekhuizen, docent in Gennep: “We willen leerlingen op een unieke en creatieve manier kennis laten maken met cultuur. En vooral laten ontdekken wat kunst met je kan doen.” De brugklassers in Gennep konden kiezen uit een divers aanbod aan workshops: beeldende kunst, improvisatietheater, body percussion & emmeren, mindcraft art, dans en zang. Maar ook konden de liefhebbers aan de slag gaan met mode, hun kleding pimpen of een eigen tas maken. De cultuurdagen droegen bij aan het thema duurzaamheid. Op donderdagmiddag vond ter afsluiting een jongeren kledingruilbeurs plaats georganiseerd door burgerinitiatief Doe es duurzaam. Met kleine en grote initiatieven wil zij de wereld nog een beetje mooier maken.

 

Fotobijschrift: Tijdens de cultuurdagen zijn de brugklassers van Elzendaalcollege-Metameer Gennep bezig met graffiti art.

Foto gemaakt door: Geert Spikmans, docent Gennep

Terug naar nieuwsoverzicht