Ontsnapte kalkoen in Overloon veilig terug dankzij lokale betrokkenheid en waardevolle tips

zaterdag 16 maart 2024 Hans Graat

Op donderdag 14 maart kwam er eindelijk een gelukkig einde aan het avontuur van de ontsnapte kalkoen in Overloon. Met de waardevolle tips van Overloon Nieuws kon de kalkoen veilig terugkeren naar zijn hok. Nadat de vogel eerder op diverse locaties was gespot, zoals op het dak van de aanbouw van het Museumlaan en de Bergkampweg, besloot de eigenaar een vangkooi in de tuin te plaatsen in de hoop het mannetje te vangen.

 

Uiteindelijk landde de kalkoen op het gazon aan de Bosschenhoekweg, waar hij met behulp van wat voer in een hoek werd gedreven en gevangen. De eigenaar heeft de kalkoen veilig teruggebracht naar zijn hok en wil Overloon Nieuws bedanken voor hun onschatbare hulp. Zonder hun tips zou het waarschijnlijk niet gelukt zijn om de kalkoen veilig terug te brengen, en daarom is de dankbaarheid groot.

 

Eerder was de Honduras kalkoen of pauwkalkoen al gespot op de Vierlingsbeekseweg, ter hoogte van het tankstation, en zat hij zelfs vast in een boom op de Derpshei in Overloon. De ladderwagen van Venray en de brandweer van Vierlingsbeek kwamen in actie om te helpen, maar de vogel weigerde aanvankelijk hulp en besloot uiteindelijk zelf uit de boom te komen, waarna hij richting het centrum van Overloon vloog. Het Zoo Park werd gecontroleerd om te kijken of zij een vogel misten, maar zij gaven aan geen vogel kwijt te zijn.

 

Dankzij de betrokkenheid van de lokale gemeenschap, de eigenaar van de kalkoen en de waardevolle tips van mediabronnen zoals Overloon Nieuws kon deze kalkoenreddingsactie met een positieve afloop worden afgesloten.

 

 

Foto's van ©Albert hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht