Lezing over het Duits lijntje

zaterdag 18 november 2023 Roger van Bracht

Op donderdagavond 30 november 2023 wordt door de Historische Kring Land van Cuijk een lezing gegeven over het Duits lijntje.

Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Grand café zaal ‘t Lagerhuis
Beerseweg 9, 5451 NR  Mill

De Historische Kring Land van Cuijk nodigt u uit voor een lezing van Jos Mandos over het Duits lijntje. Dit is de oude spoorlijn welke liep van Boxtel (Noord-Brabant) naar Wesel (Nordrhein-Westfalen). In het Land van Cuijk liep dit spoor door de plaatsen Oeffelt, Beugen, Haps en Mill.

Het Duits lijntje was bedoeld als schakel in een verbinding van Engeland naar Duitsland, Oostenrijk en Rusland. Het lijntje werd aangelegd door de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorwegmaatschappij (NBDS), en na veel organisatorische en financiële pijn en moeite, volledig geopend in 1878. In de topjaren werden er per dag meer dan 2400 personen vervoerd . Zelfs gevluchte Russen en Chinezen die in Amerika een nieuw vaderland gingen zoeken. 

Een lezing die iedereen met een interesse voor de historie in het Land van Cuijk zal aanspreken! Benieuwd naar de verhalen over het Duits lijntje? Kom dan naar de lezing op donderdag 30 november 2023. Meld je aan vóór maandag 27 november. De ruimte in ‘t Lagerhuis is rolstoeltoegankelijk.
 

Terug naar nieuwsoverzicht