Scouting in Overloon maken het dorp zwerfvuilvrij tijdens de Landelijke Opschoondag

maandag 25 maart 2024 Roger van Bracht

Op zaterdagochtend 23 maart kwamen de welpen en hun leiding samen bij de blokhut om zich voor te bereiden op de Landelijke Opschoondag.

Scouting doet al vele jaren mee aan deze actie, die een vaste plek heeft op het jaarprogramma. Het schoonhouden van de natuur sluit naadloos aan bij de doelstellingen van scouting, waar zorg voor de natuur centraal staat. Onder het motto 'Scouting Overloon gaat voor een schone natuur!' gingen de scouts ook dit jaar weer aan de slag om zwerfvuil te verwijderen in de omgeving van de parkeerplaats van het oorlogsmuseum en het centrum van Overloon. Na twee uur opruimen was de natuurlijke omgeving weer een stuk schoner en hadden de scouts een leuke en leerzame ochtend gehad.

 

Met deze actie wilden de Scouts niet alleen het dorp opschonen, maar ook alle inwoners van Overloon oproepen om het dorp zwerfvuilvrij te maken én te houden. Voor de scouts is dit een belangrijke les, en ze willen graag het goede voorbeeld geven aan iedereen. Op die manier draagt iedereen bij aan een zwerfvuilvrij Overloon.

 

Naast de Opschoondag staat ook 'Heitje voor een Karweitje' op het jaarprogramma van de scouting. Op zaterdag 30 maart tussen 10:00 uur en 14:00 uur kan iedereen een welp of scout verwachten die met plezier een gevraagd klusje komt uitvoeren. Hoewel ze er niet om vragen, verwachten de scouts stilletjes een kleine beloning voor hun werk. (kan ook via app) Op het 14 Oktoberplein staat een scoutingtent waar dorpsgenoten zich kunnen melden voor klusverzoeken.

 

Foto's: Albert Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht