Ook verlies bij de laatste wedstrijd van het seizoen voor Volharding

zondag 26 mei 2024 Peter van den Oever

Volharding is er niet in geslaagd om het seizoen winnend af te sluiten. De roodwitten zullen blij zijn dat de competitie erop zit. De Vierlingsbekenaren gingen namelijk voor de achtste keer op een rij onderuit en vestigden daarmee een nieuw negatief clubrecord. In de allerlaatste wedstrijd was Chevremont met 0-1 te sterk. Met dit resultaat ontliepen de Zuid-Limburgers de nacompetitie en eindigde Volharding uiteindelijk op de zesde plek in de eerste klasse F, nog net in het linker rijtje.

De wedstrijd tegen Chevremont stond voor Volharding in het teken van afscheid nemen. Trainer Jan Pruijn beëindigde zijn trainerscarrière na bijna 40 jaar. Sharif Tah vertrekt na twee jaar bij de Soetendaalbewoners naar Leones in Beneden-Leeuwen. Tom Kessels stopt na acht jaar Volharding helemaal met voetballen. En last but not least hangt ook de 38-jarige captain Mark Blenckers na ruim 18 jaar en 409 officiële duels de kicksen aan de wilgen. Er waren heel wat emoties te bespeuren na afloop.

Graag had Volharding de afscheidnemers uitgezwaaid met een overwinning, maar het mocht niet zo zijn. De vorm en het vertrouwen van de spelers bleken ook na het veilig spelen van afgelopen week niet zomaar terug. Het leek wel alsof de spelers -met name voor rust- onder stroom stonden, terwijl men juist geheel vrijuit de competitie had kunnen uitspelen. Twee kansen voor clubtopscorer Vincent Buijssen (12 goals, red.), dat was alles wat Volharding voor elkaar kreeg. Aan de andere kant besliste de topschutter van Chevremont Tim Blättler in de 64e minuut de wedstrijd met zijn 18e treffer van het seizoen: 0-1. Daardoor eindigde Volharding dus als zesde en Chevremont twee plekken lager. Beide teams treffen elkaar dus ook volgend jaar weer in diezelfde eerste klasse.

Karakteristieken
64e min. 0-1  Tim Blättler
toeschouwers: 400
gele kaarten: Sam Janssen, Vincent Buijssen, Rick Maassen, Lars van Treek en Jens Biersteker (allen Volharding); Raf Copier (Chevremont)
Opstelling Volharding: Bono Barten; Lars van Treek (46. Stef van Dijck), Rick Maassen, Tom Kessels (78. Daan van Rhee), Jens Biersteker; Sam Janssen, Mark Blenckers (87. Rens Peters), Marco Daniëls; Tim Martens (78. Sharif Tah), Joop Daniëls (66. Steven Wassenaar), Vincent Buijssen
 

Terug naar nieuwsoverzicht