Jeugdteam SIOL gaat op bezoek bij 1. Fc. Viktorie Prerov in Tsjechië.

maandag 27 mei 2024 Hans Graat

Op woensdag 5 juni vertrekt een jeugdteam van SIO weer naar onze Tsjechische vrienden van 1. Fc. Viktorie Prerov om mee te doen aan een internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Prerov, een stad met meer dan 50.000 inwoners. Een supermooie ervaring voor deze jeugdspelers om met elkaar deze buitenlandreis mee te maken en zo ook weer nieuwe contacten op te doen. En nog mooier om dat dan te doen met de club waar SIOL al 15 jaar een vriendschapsband mee heeft en waar de voormalige gemeente Cuijk bijna 30 jaar geleden een stedenband mee is aangegaan.

 

De afgelopen maanden hebben zij diverse akties ondernomen om deze mooie voetbalreis te realiseren. Zo heeft men tosti’s gemaakt bij Jumbo Bosmans Cuijk en is er ook een mooie sponsorloop georganiseerd waar de nodige opbrengsten uit voort zijn gekomen.


De clubs bezoeken elkaar regelmatig. Zo doen er ook elk jaar een aantal jeugdteams van 1. Fc. Viktorie Prerov, die uitkomen op het 4e niveau van Tsjechië, mee aan het internationale jeugdtoernooi van SIOL om de SIOL-Cup.

 

Op de foto ziet u een teamfoto van de spelers met staf die binnenkort de reis naar Tsjechie aangaan. 

 

Terug naar nieuwsoverzicht