Koningsdag in Overloon

maandag 29 april 2024 Roger van Bracht

De Stichting Oranjefeesten Overloon had een bijzonder programma georganiseerd voor alle kinderen .

De festiviteiten begonnen om 10:00 uur met een kleurrijke optocht door het dorp. Kinderen hadden hun fietsen, skelters, steps en bolderwagens versierd met linten, ballonnen en vlaggetjes. Onder vrolijke muziek van Fanfare Vriendenkring trokken ze feestelijk door de straten.

Vanaf 10:30 uur was het Gildeterrein omgetoverd tot een ware oranjespeelplaats. Hier konden de kinderen deelnemen aan allerlei feestelijke activiteiten, zoals het maken van een eigen bloempotje, spelen met reuze legoblokken en springen op het springkussen. Voor de oudere kinderen, van groep 6 tot en met 8, waren er extra activiteiten zoals een stormbaan en een coconut catcher.

Naast de kinderspelen was er ook een gezellige vrijmarkt op het Gildeterrein. Hier konden kinderen en volwassenen hun zelfgemaakte lekkernijen, kunstwerken of muziekoptredens presenteren en verkopen.

De feestelijke dag werd om 12:00 uur afgesloten met de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets, skelter, step of bolderkar. Alle deelnemers aan de optocht ontvingen een leuke prijs.

Het complete evenement vond plaats op het Gildeterrein aan de Stevensbeekseweg in Overloon. Meer informatie was te vinden via de Facebookpagina van de Stichting Oranjefeesten Overloon. https://www.facebook.com/Oranjeoverloon 

Foto's: Albert Hendriks

Terug naar nieuwsoverzicht