Open huis bij nieuwe woonzorglocatie Het Elderomhuis in Boxmeer

woensdag 01 mei 2024 Roger van Bracht

Het Elderomhuis in Boxmeer opent op vrijdag 10 mei officieel de deuren. Deze nieuwe woonzorglocatie biedt straks een fijne woonplek voor mensen met dementie. De opening wordt diezelfde dag gevierd met een open huis. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur een kijkje nemen in de nieuwe kleinschalige woonzorglocatie aan de Bergh.

Het Elderomhuis is de nieuwste locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven, gespecialiseerd in kleinschalige en betaalbare dementiezorg. In het huis is plek voor 22 bewoners. Zij wonen hier zoveel mogelijk ‘gewoon, als thuis’, vertelt locatiemanager Ellen Bens. “Elke bewoner heeft een eigen studio. Deze kunnen ze met meubels en spulletjes van thuis inrichten. Ook zijn er twee gezellig ingerichte woonkamers en organiseren onze activiteitenbegeleiders van alles in de activiteitenruimte. Die activiteiten zijn trouwens nooit verplicht, hoor. Wie zijn wij om te bepalen hoe onze bewoners hun dag indelen? Niets moet, alles mag.”

De ruime tuin die rondom het hele huis is aangelegd, maakt het plaatje echt af, vertelt Ellen trots. “Die wordt natuurlijk alleen maar mooier en groener. Ik kan niet wachten daar met de bewoners heerlijk in het zonnetje te zitten, of om een rondje door de tuin te wandelen.”

Studio’s beschikbaar

Een nieuw huis met een ruime tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Ellen benadrukken. “Wonen in Het Elderomhuis is betaalbaar, ook met alleen een AOW als inkomen. En dat op zo’n mooie plek middenin Boxmeer. Ja, ik ben erg trots!” 

 

Open huis op vrijdag 10 mei

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen op vrijdag 10 mei een kijkje komen nemen in Het Elderomhuis. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er open huis aan de Bergh 7A in Boxmeer.

Kijk voor meer informatie over Het Elderomhuis op www.hetelderomhuis.nl of neem contact op met locatiemanager Ellen Bens via e.bens@dagelijks-leven.

Foto: Locatiemanager Ellen Bens (midden) en manager bouw Lars Ramakers (rechts) van zorgorganisatie Dagelijks Leven krijgen de sleutel van Het Elderomhuis in Boxmeer overhandigd. Op 10 mei opent de woonzorglocatie officieel de deuren, waarna de eerste bewoners hun intrek nemen.

Terug naar nieuwsoverzicht