Top 100 Land van Cuijk - editie 2022

Top 100 van het Land van Cuijk

 

top_100-lvc-stempagina_1.jpg

Uitgezonden op zaterdag 14 mei a.s. van 07.00 tot 18.00 uur

top100-lvc-banner-2048x993.jpg

 

top100-van-het-land-van-cuijk-page-001-scaled.jpg

top100-van-het-land-van-cuijk-page-002-scaled.jpg

top100-van-het-land-van-cuijk-page-003-scaled.jpg

top100-van-het-land-van-cuijk-page-004-scaled.jpg

Nieuwe omroep komt met Top 100 allertijden

Land van Cuijk, maart 2022 – Radiomaker en muziekliefhebber Henk Ermers kreeg bij het lezen van de nieuwe visie van Omroep Land van Cuijk een spontane ingeving. Het visiestuk zegt ‘Wij staan midden in de samenleving van de gemeente Land van Cuijk. Die samenleving bestaat uit haar cultuurhistorische ontwikkeling, de tradities die hieruit zijn ontstaan’ en ‘de omroep heeft heel wat mensen met jarenlange ervaring in huis. Met luisteren naar elkaar en onderling sparren, kan bereikt worden dat de resultaten ervan tot leven worden gebracht’. Deze twee passages waren voor de 66e jarige programmamaker uit Stevensbeek voldoende aanleiding om een intern project op te starten met zijn omroep collega’s,  wat moet gaan leiden tot de eerste Top 100 van de nieuwe omroep Land van Cuijk.

[foto]

Per 1 januari zijn de voormalige Omroep Land van Cuijk en de voormalige Lokale Omroep Mill samengegaan in een nieuwe streekomroep, die de naam Omroep Land van Cuijk draagt. Deze is dan ook vanaf die tijd gehuisvest in de voormalige studio van de L.O.M. in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Om de radiostudio te laten voldoen aan de huidige gewenste technische eisen is deze verbouwd tot een moderne goed geoutilleerde studio, waar menige omroep jaloers op zal zijn. Vanaf week 2 van dit jaar worden radiomakers opgeleid om met de nieuwe apparatuur in een geheel nieuwe programmering programma’s te maken.

Inmiddels is radiomaker Henk gebombardeerd tot projectleider van de Top 100 van het Land van Cuijk en met een werkgroep aan de slag gegaan om op 1 maart de stembus open te kunnen zetten. Hierdoor zullen luisteraars uit het gehele Land van Cuijk kunnen stemmen op hun favoriete top 5. Dat zal dan gaan leiden tot een Top 100, die op zaterdag 14 mei wordt uitgezonden tussen 7:00 uur en 18:00 uur. De gehele dag kunnen luisteraars prijzen winnen en worden de honderd plaatjes aan elkaar gepraat door wisselende koppeltjes van radiopresentatoren. ‘Zo komen de luisteraars uit het Land van Cuijk aan hun trekken en leren de vrijwilligers van de nieuwe omroep elkaar goed kennen’, aldus Henk Ermers.

De Top100 van het Land van Cuijk zal op zaterdag 14 mei worden uitgezonden op de radio en televisiekanalen van Omroep Land van Cuijk (www.omroeplvc.nl). Kijk voor de frequenties en uitzendkanalen per provider op de websites van de omroep.