Zeer grote brand in Steenstraat Boxmeer

donderdag 24 augustus 2023 Roger van Bracht

Op donderdagavond 24 augustus is in de Steenstraat in Boxmeer in een leegstaand winkelpand (voorheen meubelwinkel Hoogland) brand uitgebroken.

De brand werd door diverse korpsen uit de regio bestreden. De eerste brandmelding kwam rond 20:05 uur. Korpsen uit o.a. Boxmeer, Sint Anthonis, Oeffelt, Cuijk, Gennep, Wanroij, rukten uit voor de uitslaande brand.

Rond 20:35 uur werd de melding "zeer grote brand" uitgeroepen.

Het pand werd zoveel mogelijk leeggeruimd, en het gebied werd door de politie afgezet omdat er mogelijk asbest aanwezig zou zijn in het oude monumentale pand.

Volgens omstanders werd het pand een pand vroeger gebruikt als sigarenfabriek en later als meubelzaak (Hoogland). De laatste jaren was het een leegstand pand dat als opslag werd gebruikt. Van het monumentale pand moesten de buitenmuren blijven staan, en waren er inmiddels bouwplannen voor appartementen klaar of in de maak.

De achtergevel van het pand is tijdens de brand volledig ingestort

Inmiddels zijn de uitslaande vlammen grotendeels gedoofd, en heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. Ook de naastliggende panden werden uit voorzorg natgehouden tijdens grote uitslaande brand.

De gemeente Land van Cuijk vroeg de bevolking om niet naar de brand te komen kijken, zodat de hulpdiensten goed hun werk te konden blijven doen. 

De brand is inmiddels onder controle. Er is nog wel sprake van flinke rook- en stankoverlast. De gemeente adviseert om ramen en deuren gesloten houden en uit de rook te blijven. 

Laatste update 22.16 uur 

 

Terug naar nieuwsoverzicht